Cần thiết: Một dự án giáo dục lớn để chống lại hack và lừa đảo

189
SHARES
1.5k
VIEWS

Related articles

Câu chuyện phổ biến xung quanh các mối đe dọa phổ biến đối với việc áp dụng tiền điện tử chính là các nhà quản lý sẽ đặt kibosh về tính hợp pháp của họ, nó phải dễ dàng hơn nhiều cho những người “bình thường” sử dụng, và độ lớn của sự biến động của nó phải được kiểm soát.

Tất cả những điều này đều đúng. Nhưng có một cái gì đó có lẽ cũng là hệ quả: lừa đảo, hacks, trao đổi gian lận, bãi rác và những thứ tương tự. Tại sao? Mỗi cuộc tấn công đều để lại một vết sẹo. Và những vết sẹo đang tăng lên nhanh chóng.

According to a study by Chainalysis, scammers got away with $14 billion worth of crypto in 2021, which represents hundreds of thousands — maybe millions — of victims in a community where every negative experience has a voice in an echo chamber.

Ngày nay, rất ít người được miễn dịch với lừa đảo và các cuộc tấn công

Sự cấp bách cho việc cai trị trong mạng tối bắt nguồn từ kinh tế học hành vi: ác cảm mất mát. Đối với hầu hết trong chính thống, một khi họ mất một số tiền “đáng kể” để lừa đảo hoặc hack, có một cơ hội tốt họ sẽ được thực hiện với toàn bộ lớp tài sản – nếu không phải là mãi mãi, trong một thời gian rất dài. Các bóng ma của sự mất mát chết đuối tiềm năng cho lợi ích.

Và, thật không may, khả năng ngày nay hầu như mọi nhà giao dịch mật mã và/hoặc người dùng bị nạn nhân là khá cao. (Ngay cả Vitalik Buterin, đồng sáng lập của Ethereum, là nạn nhân của một lừa đảo, được mô tả trong cuốn sách The Cryptopians. )Những kẻ xấu chỉ đơn giản là tốt.

Vídụ một. Bạnđọc trên Reddit của bạn rằng token yêu thích của bạn đang thực hiện một airdrop. Bạn đã nghe nói về những người khác nhận được những “quà tặng miễn phí tiền” này, vì vậy bạn nhảy vào liên kết và được đưa đến một trang nơi bạn thấy những gì trông giống như một cuốn sách thương mại trực tiếp. “Đối với mỗi token bạn gửi cho chúng tôi, lên đến 500, chúng tôi sẽ gửi lại cho bạn hai thẻ để làm phần thưởng của bạn,” nó nói. Và có một bộ đếm thời gian cho thấy chỉ còn 30 phút trong sự kiện; bạn nên vội vàng để lấy token của bạn. Anh cũng vậy. Những gì bạn sớm biết được là kênh Reddit nơi bạn đã học được về “đề nghị” không chính thức; Airdrop là một trò lừa đảo; bộ đếm thời gian liên tục khởi động lại chính nó; và bạn chỉ cần gửi token của bạn cho một người hoàn toàn xa lạ.

Example two. You type in the URL “coinbase.pro.com” and are presented with a screen saying your account has been compromised — and given a number to call. The person on the other side asks for your date of birth, email address and account information so that they can reset your username and password. You start to grow suspicious but are feeling pressured. So, you provide what they’ve asked for, while a knot in your gut senses that you provided way too much information than you should have. Before long, coins are missing from your account. The proper URL it turns out was “pro.coinbase.com.”

Vídụ ba. Bạnlà người mới đến với không gian và cảm thấy như bạn đã bỏ lỡ những đồng xu đã được “cảm giác qua đêm” và làm cho rất nhiều người rất nhiều tiền. Vì vậy, khi bạn thấy cơ hội đầu tư vào SQUID Coin – nó sẽ trở thành một phần của một trò chơi trực tuyến trả tiền để chơi dựa trên Squid Game, dòng Netflix phổ biến, bạn sẽ nhảy vào nó. Tuy nhiên, hai tuần sau đó, bạn biết được rằng các nhà phát triển — họ không tìm thấy tên — đã từ bỏ dự án và khéo lẩn đặt ra một cái bẫy thoát hiểm được gọi là “cơ chế chống bán phá giá”. Tiền xu của ông vô giá trị. Anh vừa mới kéo tấm thảm ra từ dưới anh.

Bây giờ hãy tưởng tượng những trò lừa đảo thực sự này, và hàng ngàn những hành động khác, được lặp đi lặp lại hết lần này đến lần khác — 24/7.

Related: 4 clever crypto scams to beware — Dubai OTC trader Amin Rad

Với mỗi ngày trôi qua, đà và sự nhiệt tình bị tổn hại

Chống lại nhịp trống liên tục, lệch lạc đó, các cuộc tấn công cao cấp càng làm nổi bật thêm những nghi ngờ: Hack Ronin Bridge 650 triệu USD của Axie Infinity, Vụ tấn công cho vay flash 182 triệu USD của Beanstalk Farms’ , và hack ví người dùng $33-triệu của Crypto.com, cho ví dụ. (Tất cả những điều này đã xảy ra chỉ trong năm nay.)

Không lâu, một câu chuyện vô luật pháp chiếm ưu thế. Trong khi đó, việc áp dụng chính thống đang diễn ra mang lại nhiều cơ hội bất lợi hơn khi “người mới” — những người đơn giản là không chú ý đến các thực tiễn tốt nhất trong việc bảo vệ quỹ của họ – đang trở thành nạn nhân hơn nữa. Hàng triệu người tham gia đang theo dõi bên lề và giảng “Tôi đã nói với các bạn như vậy” cho các nạn nhân mới nhất.

Điều đó dẫn tôi đến đề xuất trung tâm của tôi: một nhu cầu cấp bách để đi vào cuộc tấn công. Một cuộc tấn công tiếp thị.

Có, việc tìm kiếm các biện pháp bảo vệ và tính năng bảo mật mới sáng tạo được bảo hành và hoan nghênh. Nhưng vẫn chưa đủ.

liên quan: Trong bảo vệ mật mã: Tại sao tiền tệ kỹ thuật số xứng đáng một danh tiếng tốt hơn

What’s needed now is a Manhattan Project, a Marshall Plan, or any other analogy you can think of that means galvanizing massive resources quickly and producing a viable solution to a problem. Because let’s face it, revolutions in tech can be bumpy; it’s going to get a lot worse before it gets better.

Crypto cần một tiếng kêu tập hợp, một tuyên ngôn, và một công chúng được giáo dục để đảm bảo rằng tiềm năng tuyệt vời của nó được thực hiện. Tóm lại, hãy đứng trước tường thuật, dẫn dắt cuộc thảo luận, trao quyền áp dụng an toàn và giúp những người tham gia mới nhất của cộng đồng crypto phát triển cùng với những người sáng tạo của nó. Crypto cần một chiến dịch được thành viên tài trợ, phối hợp.

Introducing the Crypto With Confidence Project

Here’s what I propose:

  • The top 25 projects by market capitalization, the top 10 centralized exchanges, the top five prime brokers, the top three global trade associations and other stakeholders band together to create a foundation, a decentralized autonomous organization, or other entity in which category consumer education is all it does to ensure that people can Crypto With Confidence. (Treat “crypto” like a verb? Why not.)
  • Members of the group, which provide funding and marketplace leadership, are promoted as “sponsors” of the ensuing campaigns, which help them to assert their commitment to security and advocate their brands. It also projects unity.
  • Job 1: Create the equivalent of public service announcements and “how to” content to help consumers be more vigilant about the threats they face. Nestled somewhere between “You can do it!” and “Watch out!” — with “Isn’t new technology awesome!” wedged in between — the idea is to groom and educate an activist public in thwarting crypto crime and provide the calm and confidence to enthusiastically participate in crypto and Web3.
  • Job 1a: Create a mnemonic such as PARK that can be used universally. For example: “Before you put a transaction into motion, shift into PARK — Pause, Assess, Request, Keep.” Pause to ask the question(s), Is it too good to be true? Is it unusual? Assess the company, project and/or people you’re engaging with. Do you know them? Do they know you? Have you done your homework? Request information, ask questions, and make sure you’re behaving responsibly. Keep your private keys safe and share them with nobody other than those you’re okay with having access to your funds. There are, of course, many ways to approach this.
  • Now, to set the right tone and ensure it succeeds, it’s critical to make the effort “entertaining.” Really entertaining — so that I can’t avoid paying attention, so that a sense of seriousness is communicated without it being turn-me-off serious, so that it’s clear that something which is destined for mainstream adoption is acting in a very mainstream manner. Think Marvel characters defeating punk scammers or a rotating cast of A-list actors playing the pseudonymous Satoshi Nakamoto. And this can’t be a one-and-done kind of thing. It needs to kick off big then become a continuous campaign.
  • Incorporate marketing best practices: create a curriculum of content, including a course that concludes with certification; drive continuous engagement via newsletters, Discord or Telegram channels, email journeys, etc.; reward them for taking the time to become smarter and more vigilant with — you got it — crypto.

Think of it: not only will the Crypto With Confidence Project accelerate best practices in safety and security, it’ll help mitigate a central argument of regulators; consumers and investors can’t protect themselves.

Look, Web3 is still in its infancy. The perceptions, attitudes and behaviors that are forged today are likely to have material impact for decades to come. If venture capitalists can raise billions to fund new projects and protocols, the community can certainly come together to make a massive statement about how it is collectively looking out for the welfare and best interests of the people it hopes to engage.

So, let’s go. I’m in. Are you?

This article does not contain investment advice or recommendations. Every investment and trading move involves risk, and readers should conduct their own research when making a decision.

The views, thoughts and opinions expressed here are the author’s alone and do not necessarily reflect or represent the views and opinions of Cointelegraph.

Rich Feldman leads the marketing for Finario, a global enterprise capital-planning software-as-a-service provider. Rich has lectured on strategy at New York University and Syracuse University Newhouse School and is an adjunct professor at Western Connecticut University, where he is an advisory board member of the Ancell School of Business. He is also the author of the book Deconstructing Creative Strategy published by the Association of National Advertisers.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *