Altcoin Roundup: 3 dấu hiệu cho thấy việc áp dụng đại chúng mật mã đang được tiến hành

189
SHARES
1.5k
VIEWS

Related articles

The march toward blockchain and cryptocurrency mass adoption has made significant strides in 2021 as the growth of decentralized finance (DeFi) and nonfungible tokens (NFT) thrust crypto into the mainstream media spotlight on a daily basis.

Từ sự nổi lên của đồng tiền meme như Dogecoin ( DOGE) và Shiba Inu (SHIB) đến sự nổi tiếng đột phá của mô hình chơi game chơi để kiếm và giao thức phổ biến như Axie Infinity, 2021 đã hướng dẫn cho thế giới thấy những cơ hội tạo thu nhập tồn tại trong hệ sinh thái tiền điện tử.

And it’s not just engagement from the average Joe and Jane providing hints that the mass adoption of cryptocurrencies is upon us as multiple big-time developments in finance and popular culture show that blockchain technology is slowly becoming a mainstay in the global society.

Dưới đây là một cái nhìn vào một số phát triển quan trọng nhất trong năm 2021 cho thấy việc áp dụng hàng loạt các loại tiền điện tử là ở đây.

Các giao dịch chứng thực lớn làm cho các tiêu đề truyền thông chính thống

One of the most significant signs of mass adoption in 2021 has been the surge in major endorsement deals and partnership agreements between cryptocurrency-related companies and other major organizations such as sports teams and professional sports organizations as well as popular celebrities and influencers.

Gần đây nhất, Crypto.com đã gây sốc cho thế giới khi công bố việc ký kết một thỏa thuận quyền đặt tên 20 năm với công ty thể thao và giải trí hàng đầu AEG để đổi tên Trung tâm Staples ở Los Angeles thành Crypto.com Arena.

Là một phần của thỏa thuận 700 triệu USD, Crypto.com sẽ hợp tác với Los Angeles Lakers và Los Angeles Kings và trở thành “đối tác nền tảng tiền điện tử chính thức” cho các nhượng quyền thương mại thể thao phổ biến.

This naming deal for Crypto.com follows a similar move earlier in the year from cryptocurrency exchange FTX, which signed a 19-year, $135-million deal with Miami-Dade County to rename the Miami Heat’s home stadium to FTX Arena until 2040.

Bên cạnh những giao dịch chứng thực nhiều năm, nhiều triệu đô la, đã có một loạt các chứng nhận liên quan đến tiền điện tử khác bao gồm một thỏa thuận tài trợ giữa Coinbase và Hiệp hội bóng rổ Quốc gia, và quan hệ đối tác giữa Tập đoàn Đầu tư kỹ thuật số New York và Houston Rockets, mà sẽ thấy các công ty đầu tư trả nhượng quyền thương mại bằng cách sử dụng Bitcoin ( BTC).

Các thương hiệu lớn nắm bắt văn hóa NFT

Một dấu hiệu khác của việc áp dụng hàng loạt là sự ôm lấy văn hóa NFT bởi các thương hiệu được công nhận trên toàn cầu như McDonald’s và Burger King, mà trông để tận dụng sự phổ biến của phân ngành crypto đang phát triển nhanh như một cách để tham gia với khách hàng của họ.

Mặc dù sự đàn áp tệ phổ biến ở Trung Quốc, McDonald’s Trung Quốc đưa ra dòng “Big Mac Rubik’s Cube” của NFT vào ngày 8 tháng 10 để kỷ niệm 31 năm công ty tại thị trường Trung Quốc và phân phối một bộ 188 NFT cho nhân viên và khách hàng như một phần của quà tặng.

Trong tháng Chín, Burger King đưa ra một tiếp thị tập trung NFT chiến dịch có tiêu đề “Keep It Real Meals”, trong đó khách hàng có cơ hội quét mã QR đi kèm với bữa ăn của họ để nhận được một trong ba phần trò chơi có thể thu thập. Người chơi thu thập cả ba phần trò chơi có thể trao đổi chúng lấy một bộ sưu tập kỹ thuật số như một phần thưởng, cung cấp bánh mì kẹp thịt một năm hoặc một cuộc gọi với một trong những người ủng hộ nổi tiếng của chiến dịch.

Tất cả điều này tập trung vào NFT của các thương hiệu lớn và tập đoàn đến tại một thời điểm khi sự quan tâm của công chúng trong NFT đang tăng lên bằng chứng bằng dữ liệu từ Google Xu hướng, mà cho thấy việc tìm kiếm các cụm từ liên quan đến NFT đang ở mức cao kỷ lục, vì các truy vấn NFT bây giờ đã vượt qua tìm kiếm các thuật ngữ như “DeFi”, “Ethereum” và “blockchain”.

Television watchers have also been increasingly exposed to cryptocurrency-related commercials with well-known spokespeople including actor Matt Damon and National Football League quarterback Tom Brady.

Related: NFT sales boom, but ownership is highly concentrated

Traditional finance finally embraces Bitcoin

A third development indicating that mainstream adoption of cryptocurrencies is underway has been the integration of cryptocurrency-related projects into the mainstream financial realms, with the biggest example being the release of the ProShares Bitcoin Strategy exchange-traded fund (ETF) (BITO), the first Bitcoin-related ETF to be allowed on the U.S. market.

The launch of BITO was quickly followed by the launch of the VanEck Bitcoin Strategy ETF (XBTF), indicating that the United States Securities and Exchange Commission is comfortable approving Bitcoin futures ETFs at this juncture but is not yet prepared to allow spot Bitcoin ETFs, a development that may not happen until 2022 or later.

2021 has also seen a significant integration of blockchain technology with the wider financial sector as major payment processing networks such as Visa and Mastercard have inked numerous deals across the cryptocurrency industry to enable crypto holders to use their tokens for payment.

Multiple influential crypto-focused companies including the aforementioned Crypto.com as well as BlockFi and Coinbase utilize the Visa network to power their debit and credit card system, while Mastercard has partnered with the digital asset platform Bakkt, also laying the groundwork to eventually support central bank digital currencies (CBDC).

The fact that multiple central banks around the world have announced that they are investigating or developing CBDCs of their own is a testament to the inevitable integration and mass adoption of blockchain technology in the wider global financial ecosystem.

While it is likely that the crypto market as a whole will continue to experience its boom-and-bust cycles as all markets do over time, crypto holders should rest easy in knowing that the long term trajectory of blockchain technology is toward widespread adoption and integration in numerous aspects of our daily lives as the Internet of Things and Web 3.0 continue to unfold.

Want more information about trading and investing in crypto markets?

The views and opinions expressed here are solely those of the author and do not necessarily reflect the views of Cointelegraph.com. Every investment and trading move involves risk, you should conduct your own research when making a decision.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *