Giao thức cNFT mang lại tiện ích cho NFT, thay đổi toàn bộ ngành công nghiệp chơi kiếm được

189
SHARES
1.5k
VIEWS

Related articles

NFTs (nonfungible tokens) have opened a great debate. On one side, skeptics believe NFTs are nothing more than JPEGs riding out their short-lived hype. On the other side, people believe NFTs are the next big thing, positioned to take over the digital space as we know it. So, which opinion is the correct one? Consider a parallel to the beginnings of the internet, when many industry analysts quickly dismissed the rising tech companies. As history would have it, these very objectors were proven wrong when companies like Amazon revolutionized the world of e-commerce. Consequently, the only thing missing was a vision for the underlying technology.

Nhìn lại ngày nay, một lập luận chính cho lý do tại sao NFT sẽ không có nhiều đến nhiều niềm tin nhận thức rằng họ không có tiện ích. Tuy nhiên, niềm tin này nhanh chóng bị tranh chấp với khái niệm GameFi. Tại đây, các trò chơi hỗ trợ NFT cho phép người chơi tận dụng tài sản kỹ thuật số của họ để kiếm cơ hội.

Proving the utility of NFTs is SUPERNOVAE, a team creating  games powered entirely by DeFi (decentralized finance) and known for its utilization of NFTs. In the Farsite universe, everything is owned by players, a guarantee provided by the distributed ledger. In keeping with the space theme, the main asset in the game is a spaceship, each being original in appearance and varying in rarity. 

Sự khác biệt chính là, không giống như một NFT thông thường, tàu tồn tại dưới dạng mã thông báo không thể thay thế tài sản thế chấp (cNFT), được biết đến như một token ERC-721, chứa “Credits”. Tín dụng tồn tại dưới dạng token ERC-20 được tăng cường bởi giao thức cNFT.

Như đã nêu bởi một thành viên trong nhóm của họ, việc sử dụng giao thức cNFT rất đơn giản, nhưng hiệu quả:

“ Giá trị ngụ ý của NFT, có thể là khỉ kỳ lạ hoặc khuôn mặt trùm đầu 24×24 pixel, trong hầu hết các trường hợp không là gì ngoài sự khan hiếm và suy đoán. Vấn đề là không có trường hợp sử dụng thực tế, ngoài việc thiết lập như một avatar trên Twitter và nhận được một số quyền khoe khoang – sở hữu một mã thông báo không thể thay thế không cung cấp bảo vệ bản quyền và phải chịu khét tiếng trong không gian tiền điện tử “nhấp chuột phải lưu dưới dạng” phép thuật không thể phá vỡ. Các cNFT khác nhau – chúng tôi tin rằng nó sẽ sớm trở thành tiêu chuẩn mới cho toàn bộ ngành công nghiệp GameFi.”

Trong Farsite, việc bổ sung các khoản tín dụng là loại tiền tệ phổ quát trong trò chơi cung cấp nhiều cách sử dụng khác nhau khi người chơi tiến bộ thông qua các ứng dụng trong trò chơi khác nhau.

Một thế giới hậu tận thế

Đội SUPERNOVAE không phải là mới đối với không gian NFT. Hành trình của họ bắt đầu vào năm 2018 với việc tạo ra MegaCryptoPolis, một trò chơi ứng dụng phi tập trung (DApp), nơi mọi mục đều là mã thông báo ERC-721. Farsite sau đó được sinh ra vì sự cần thiết phải thể hiện thêm khả năng của cNFT trong một MMO thiết lập trong một thế giới hậu tận thế.

In this universe, a players’ only hope is to survive a desolate environment, seek out rare materials and craft a powerful ship. To get started, a pre-order of crates, each containing a one-of-a-kind cNFT ship,  was made available to the public on Dec. 2. Interested players are encouraged to participate in this initial sale, as previous First Edition Crates were sold out within four hours. Now, they are available for trade on OpenSea at double the initial price or more.

Thêm thông tin chi tiết về farsite ở đây

As a cNFT, each ship contains Credits that have many uses, from fueling a ship’s flight, securing new sectors for rare resources, increasing a ship’s cargo space or copying blueprints.

Flying into the future

Farsite now has a community of over 500,000 registered players. However, the team continues to hold lofty goals for the next year, including launching the fully-featured Alpha, a scholarships program, and additional wallet integrations. To meet these expansion goals, Farsite is partnering with Polygon (MATIC) as their choice in scaling solution.

Vào ngày 2 tháng 12, đặt hàng trước của thùng chứa các vật phẩm có giá trị trong trò chơi đã được đưa ra. Hầu hết các thùng hàng đầu chứa cNFT Sacura huyền thoại đã được bán hết chỉ trong vòng hai ngày.

Phiên bản alpha đầu của trò chơi đã được công bố vào ngày 14 tháng 12.

Tìm hiểu thêm về Farsite

Disclaimer. Cointelegraph does not endorse any content or product on this page. While we aim at providing you with all important information that we could obtain, readers should do their own research before taking any actions related to the company and carry full responsibility for their decisions, nor can this article be considered as investment advice.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *