Người đồng sáng lập Bloktopia mong muốn xây dựng một metaverse với ‘hàng trăm dự án crypto tốt nhất’

189
SHARES
1.5k
VIEWS

Related articles

Bloktopia là một tòa nhà chọc trời ảo trong Metaverse bao gồm 21 cấp độ để tỏ lòng kính trọng đối với 21 triệu tổng nguồn cung tối đa của Bitcoin ( BTC ). Chủ sở hữu của thẻ BLOK của nó sẽ được gọi là Bloktopians. Người dùng sẽ có thể mua và bán thẻ không nấm, hoặc NFT, mua địa điểm quảng cáo kỹ thuật số, bất động sản riêng, và nhiều hơn nữa trong thực tế ảo Bloktopia. Trong khi đó, Bloktopians cũng có thể kiếm được doanh thu bằng cách bán hoặc cho thuê tài sản ảo trong tòa nhà chọc trời cho người mua quan tâm.

Bloktopia trong game | Nguồn: Bloktopia

Dự án, thiết lập để khởi động đôi khi vào năm tới, được xây dựng trên mạng Polygon, một lớp 2 Ethereum ( ETH ) mở rộng và mạng lưới phát triển cơ sở hạ tầng . Ngoài ra, Elrond, một giao thức chia sẻ blockchain, là trở thành người thuê nhà neo ở Bloktopia, với HQ ảo của nó được đặc trưng ở cấp độ một, nơi mà tất cả người chơi đẻ trứng. Trong một AMA độc quyền với người dùng Cointelegraph Markets Pro trên Discord, người đồng sáng lập Bloktopia và CMO Paddy Carroll đã thảo luận về các khía cạnh chính của hệ sinh thái ảo của mình:

Cointelegraph Markets Pro: Trước hết, làm thế nào để người thường xuyên truy cập vào Metaverse? Có cần kính đặc biệt không? Làm thế nào để bạn đi bộ xung quanh và tương tác?

Paddy Carroll: Chúng tôi sẽ làm cho bước vào Bloktopia càng dễ tiếp cận càng tốt. Chúng tôi đang hoàn thiện lộ trình của mình và sẽ chia sẻ nó rất sớm. Chúng tôi dự kiến một phiên bản với kính VR và một phiên bản có thể tải về kịp thời.

CT Markets Pro: Trong giai đoạn nào là Bloktopia ngay bây giờ? Các bước tiếp theo là gì?

PC: Chúng tôi đang xây dựng các tầng 1 và 6 và thính phòng. Chúng tôi sẽ tổ chức một số sự kiện trong tương lai gần. Chúng tôi hy vọng sẽ có một phiên bản beta của Bloktopia sẵn sàng cho tháng 3 năm 2022.

CT Markets Pro: Đa giác là gì? Công ty có kiểm soát hiệu quả Bloktopia không?

PC: Surely people have heard of Polygon? If not, Polygon is a scaling solution that aims to provide multiple tools to improve the speed and reduce the cost and complexities of transactions on blockchain networks. We are building Bloktopia on it. It doesn’t control Bloktopia; more [to] facilitates transactions.

CT Markets Pro User: Also long back, 1) I entered in lucky winners for ReBlok’s Google form, No communication on that. 2) I am keeping my BLOKs to buy ReBlok on Level 1; I even selected a few from their maps that they released last month, but now this JOBE thing has taken over. I don’t know when the real land sale will happen. 3) I heard last month there will be a Bloktopia wallet, but still no wallet. I would love to have a communication on the above things if possible. Thanks.

PC: As you mentioned, we put a statement out on tokenomics, which I think you have acknowledged clarifying your first point. To cover the other questions, they all stem back to the fact that the Bloktopia NFT Land Sale Portal is still in development and not ready to be released yet. But I am hopeful this will be ready to go very, very soon. More to come, I promise.

CT Markets Pro Người dùng: Sẽ có các tòa nhà chọc trời Bloktopia khác? Hoặc là địa lý hoặc theo thời gian? Làm thế nào cần thiết là VR đối với kinh nghiệm? Đối tượng mục tiêu chính để bắt đầu với ai? Một nơi tập trung trong Metaverse có vẻ như một oxymoron. Khi nào anh nhận ra rằng anh đã làm điều gì đó?

PC: Chúng tôi không có kế hoạch cho các tòa nhà chọc trời khác vào lúc này. VR là một phần của suy nghĩ của chúng tôi nhưng không bắt buộc. Khán giả mục tiêu chính là bất cứ ai có quan tâm đến mật mã. Chúng tôi yêu bản chất phi tập trung của crypto và sẽ không muốn thay đổi nó, nhưng cuối cùng, nó bị phân mảnh và tốn thời gian; Bloktopia kéo tất cả mọi thứ lại với nhau để làm cho nó dễ dàng. Nó không làm thay đổi bản chất phân cấp của mật mã. Khi chúng tôi nhận ra đây là một vấn đề lớn trong thế giới mật mã và bắt đầu có một vài cuộc trò chuyện với những người đồng ý, chúng tôi nhận ra rằng chúng tôi đã làm điều gì đó.

CT Markets Pro User: Can you share more about the BlokPad? There are plenty of gaming launchpads and already a Metaverse pad too. So what’s unique about yours (other than it’s a reason for people to hold BLOK).

PC: Chắc chắn, đây là launchpad mới của chúng tôi, mà chúng tôi vừa công bố trong tuần này. Chúng tôi có rất nhiều tài liệu đọc về BlokPad trên phương tiện của chúng tôi. Chúng tôi đang ở một vị trí mà chúng tôi có một Metaverse sẽ tổ chức hàng trăm dự án mật mã tốt nhất có. Chúng tôi cũng đã có một trong những IDOS thành công nhất [Ưu đãi trao đổi phi tập trung ban đầu] mà đã từng có. Vì vậy, các dự án đang yêu cầu sự giúp đỡ của chúng tôi, và chúng tôi có một công thức đã được thử nghiệm và thử nghiệm. Chúng tôi đang ở trong một vị trí may mắn nơi chúng tôi có thể chọn lọc và chỉ chọn những dự án tốt nhất trên thị trường. Sau đó, tất nhiên, bây giờ chúng tôi cũng có một tiện ích khác cho BLOK, đó là tuyệt vời.

CT Markets Pro: Có một thị trường NFT trong Metaverse không? Đó là độc quyền cho Bloktopia, hoặc có thể các dự án khác tạo ra của riêng họ?

PC: Vâng, sẽ có, nó sẽ sẵn sàng trong vài tuần tới, và thêm chi tiết sẽ được chia sẻ sau đó.

CT Markets Pro: Tại sao bạn nghĩ rằng một số bộ sưu tập NFT có giá trị 10 triệu đô la Mỹ trong khi hầu hết các bộ sưu tập khác đều vô giá trị?

PC: Có một lập luận để nói rằng NFT bán hàng là một bong bóng đang chờ đợi để nổ. Đó không nhất thiết phải là một cái gì đó tôi đăng ký, nhưng tôi thấy giá trị hơn trong NFT với các tiện ích.

CT Markets Pro: Các trường hợp sử dụng thực tế hiện tại cho Metaverse là gì? Ví dụ, sự khác biệt giữa làm việc với một cửa sổ Zoom bên cạnh màn hình của bạn là gì?

PC: Well, you can’t have several immersive experiences at once in Zoom. You can’t interact with more than one person. The metaverse is a much more socially engaging tool. You can interact with people/ brands. Watch live or recorded content, including concerts or sporting events. Order food/ clothes. Customize your avatar. Have private rooms where you can hang out with friends. Or meet new people and share experiences/ learn. Plus, you can enter games and win things like free BLOK or even a Lamborghini. You can do anything that you can do in the real world and more but from the comfort of your own home.

CT Markets Pro: Understood, so the Metaverse is unlikely-looking to integrate with open source technology. And how Bloktopia expects to integrate, for example, NFT-based multiplayer online games from third parties?

PC: We are working through the possibilities of integrating other games; there are many questions about if we want to do that, and if so, what those games would be. But we do know that we can do it; it is possible. That’s the beauty of a virtual reality world.

CT Markets Pro: Is there a separate company/project to help businesses get up & running on Bloktopia? Such as a “Metaverse Developer”?

PC: We have BlokPad, which will help to launch new crypto projects. We also have an estate mgt team to help tenants with their space design, features, and basic navigation. So yes, we do offer this as part of the Bloktopia service.

CT Markets Pro: How can businesses and regular people generate income using Bloktopia? How much does one need to start?

PC: BLOK will act as a currency within Bloktopia, allowing people to purchase items within our world. BLOK will initially be used to purchase NFTs, sold for real estate and advertising space in Bloktopia, which both generate incomes from advertisers and rental fees. The higher the daily active users within Bloktopia, the more revenue generated from the big data produced and the impressions brands pay for when they advertise on the totems within Bloktopia and rent space. Meaning that all NFT’s within Bloktopia, whether ReBlok or AdBlok, generate revenue for the holders and the more typical asset appreciation.

CT Markets Pro: Is there some exclusivity to the BLOK token for products and services commercialized within Bloktopia?

PC: BLOK will be important in Bloktopia. Exclusivity is something in our minds for unlocking certain parts of the Metaverse.

CT Markets Pro: What programming and designing skills are necessary to create spaces and applications?

PC: We are currently building out Bloktopia in the Unity Engine. So if somebody wanted to get involved in the creation, further down the line, they would need to understand Unity design.

CT Markets Pro: There’s a token lock for those buying real estate on the pre-sale, so how exactly will newcomers develop their virtual lands and services?

PC: This is maybe two questions? Yes, if you bought tokens privately or in the IDO, there is a token lock; we will always release enough tokens to enable people to buy NFTs (REBLOK and ADBLOK). Newcomers would need to buy BLOK to get involved.

CT Markets Pro: When is the DAO governance be in place? Is there a protection mechanism from large holders such as exchanges, ETFs, or custodians?

PC: Tenants won’t form part of the DAO. The DAO will be made up of the NFT holders. So if you own a REBLOK in the Binance store, you are part of the DAO. Each REBLOK earns you 1 x vote. There are 50 per store.

CT Markets Pro: What is Animoca Brand’s relationship with Bloktopia? What can we expect from them?

PC: They are our lead investor. They are opening plenty of doors for us, so we really value their input.

CT Markets Pro User: Will there be a token burn in the future?

PC: We are currently planning something in this space. We are in a humbling and grateful position where our token price rose so much from our IDO that it has changed how we need to look at things slightly and replan. Burning tokens is a consideration, along with a few other options.

CT Markets Pro: So, where will the project go once the real estate on all 21 floors has been filled? I.e., will there be a similar skyscraper(s) built next to it and floors set for auction?

PC: I am pretty consumed at the moment with thinking about creating, filling, and operating 21 levels. Let’s get the skyscraper fully operational, and then we will see. The beauty of a Metaverse is that any restrictions don’t constrain us.

CT Markets Pro: Could you provide more color on the integration between Bloktopia and the Elrond blockchain?

PC: Well, we are delighted that Elrond is an anchor tenant on Level 1 of Bloktopia. We have announced a partnership and are exploring things with them, but I can confirm nothing at this stage. We’re pleased to have them on board, though, and see lots of potential for collaboration.

CT Markets Pro User: Could you please touch on when can we expect Bloktopia Wallet of its own? Thanks.

PC: It’s ready! It is literally just being tested. We don’t really need to put it live until the NFT Portal is prepared too, so we will thoroughly test both first and share our new products with the community.

CT Markets Pro User: One last quick suggestion paddy – Bloktopia Community management needs some improvements. It looks pretty rude and banning people for no reason. Even I got banned just for praising the project. Clearly, it is frustrating for holders. Would you please improve community communication which is not rude? Thanks.

PC:I try to keep tabs on the Telegram group as much as I can, but it is impossible to do that 24/7. We are aware that some of the moderators were a little overwhelmed with how fast our growth has taken over the group, and as such, we have taken steps to strengthen our team. Sorry if your experience so far hasn’t been great; we are working on this. I think maybe we need a Discord channel?

CT Markets Pro User: Hey Paddy! Can you go into any details about the partnership with MetaHero?

PC: Metahero is a tenant, they have got a prime spot in Bloktopia. They are currently briefing us on what they would like to get out of their virtual space, and we have some exciting plans.

CT Markets Pro User: Apologies if this has been covered already, but will Bloktopia be available on Oculus Quest?

PC: Yes, it will in time. More will become clear in our roadmap.

CT Markets Pro: So how will community management play out? Will it be more of a laissez-faire type of ecosystem where players/users do their own thing with little oversight? 

PC: Bloktopia is only as good as what happens inside it. We don’t want to be restrictive, but security is top of our agenda, and as such, we will be monitoring for illegal activity. That will absolutely not be allowed.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *