Làm thế nào Đảng Dân chủ không ngừng lo lắng và sợ tiền điện tử vào năm 2021

189
SHARES
1.5k
VIEWS

Related articles

Khi 2022 đang khởi động, Mỹ gần kỷ niệm đầu tiên của nhiệm kỳ tổng thống Joe Biden. Sau sự khởi đầu đầy tham vọng của nhiệm kỳ, vài tháng qua đã chứng kiến một số cơn bão nghiêm trọng xung quanh sức khỏe tổng thể của nền kinh tế Hoa Kỳ, việc xử lý đại dịch COVID-19 của chính quyền và cuộc tranh luận căng thẳng xung quanh magnum opus của Biden – 1.7 nghìn tỷ đô la Xây dựng trở lại tốt hơn infrastructure cơ sở hạ tầng legislation

But even as the Democrats’ ability to maintain undivided power after the 2022 midterm elections can raise doubts, the party’s prevailing view of crypto has become more consolidated than ever. The incumbent president’s party will be setting the tone of the regulatory discussion for at least three more years, so a thorough look at the fundamental premises and potential directions of its emerging crypto stance is in order.

The narrative arc

The path that mainstream Democrat thinking on crypto has traveled over the last three years is perfectly captured by an anecdote featuring two crypto-related public statements made by a Clinton. One is by the 42nd U.S. president, Bill Clinton, then 72, who said at Ripple’s Swell Conference in October 2018 that the “permutations and possibilities” of blockchain were “staggeringly great”

Ba năm sau, phát biểu tại Diễn đàn Kinh tế Mới Bloomberg ở Singapore, vợ của Bill và ứng cử viên cũ tổng thống Hillary Clinton, mặc dù gọi tiền điện tử là một công nghệ “thú vị”, đã cảnh báo về sức mạnh của họ để làm suy yếu đô la Mỹ và bất ổn các quốc gia -” có lẽ bắt đầu với những cái nhỏ nhưng lớn hơn nhiều.

Sự khác biệt đáng kinh ngạc này trong ý kiến trong cặp vợ chồng quyền lực phản ánh sự phát triển gần đây của đảng Dân chủ, chính nó – từ cách thứ ba, kinh doanh, công nghệ và chủ nghĩa trung tâm thân thiện với tài chính của thế hệ năm 1990 đến thống kê mới với trọng tâm nặng nề vào công lý phân phối lại và lớn government chính quyền projects dự án. Theo tiêu chuẩn hiện tại, cựu đệ nhất phu nhân nghe có vẻ khá cân bằng so với đồng chí đảng Thượng nghị sĩ Elizabeth Warren, người đã nổi tiếng đả kích thị trường tiền điện tử sau sự biến động bùng phát vào đầu tháng Chín:

Những người

ủng hộ nói rằng thị trường tiền điện tử là tất cả về sự bao gồm tài chính, nhưng những người dễ bị tổn thương về kinh tế nhất là những người có nhiều khả năng phải rút tiền nhanh nhất khi thị trường giảm. […] Phí cao, không thể đoán trước có thể làm cho giao dịch tiền điện tử thực sự nguy hiểm cho những người không giàu có.

Warren berated crypto on numerous occasions, calling it a “fourth-rate alternative to real currency” that is “unsuitable as a medium of exchange;” a “lousy investment,” that “has no consumer protection;” and a tool that makes many illegal activities easier.

Ngoài Thượng nghị sĩ Warren

Tâm lý tiêu cực phần lớn được chia sẻ bởi Thượng nghị sĩ Sherrod Brown, điều này thậm chí còn đáng lo ngại hơn với tư cách là chủ tịch Ủy ban Thượng viện Hoa Kỳ về Ngân hàng, Nhà ở và Đô thị. Tuyên bố mở đầu của Brown tại các phiên điều trần của Quốc hội chưa bao giờ thân thiện với tiền điện tử. Tinh thần tổng thể của họ có thể được tóm tắt trong phần giới thiệu đã mở phiên điều trần tháng 7 mang tên “Tiền điện tử: Chúng tốt cho điều gì?”

Tất cả các loại tiền tệ này đều có một điểm chung – chúng không phải là đô la thật, chúng không được hỗ trợ bởi đức tin và tín dụng đầy đủ của Hoa Kỳ […] Và điều đó có nghĩa là tất cả họ đều khiến tiền khó kiếm được của người Mỹ vào nguy cơ.

Brown blamed the “cottage industry of decentralized financial schemes” for an attempt to create “a parallel financial system with no rules, no oversight, and no limits,” calling it “a shady, diffuse network of online funny money,” with nothing democratic or transparent about it. The lawmaker repeatedly rejected the notion that crypto could be an alternative to legacy money — last time at a December Congress hearing:

Stablecoin và thị trường tiền điện tử thực sự không phải là một thay thế cho hệ thống ngân hàng của chúng tôi. […] Chúng là một tấm gương của cùng một hệ thống bị hỏng – thậm chí còn ít trách nhiệm giải trình hơn, và không có quy tắc nào cả.

It’s not all dark, though. One figure that represents a more moderate, if not pragmatic approach to crypto — Congresswoman Maxime Waters — would also play a major role in any future outcome for the industry. As a chairwoman of the House Committee on Financial Services, she initiated the Digital Assets Working Group of Democratic Members with a mission to ensure responsible innovation in the cryptocurrency and digital asset space and “meet with leading regulators, advocates, and other experts on how these novel products and services are reshaping our financial system.”

Liênquan: Dòng trên cát: Quốc hội Hoa Kỳ đang đưa chính trị đảng phái đến tiền điện tử

Sen. Waters has publicly recognized that “Americans are increasingly making financial decisions using digital assets every day,” and affirmed that her Committee will explore “the promise of digital assets in providing faster payments, instantaneous settlements and lower transaction fees for remittances.”

What’s it all about?

Tin tốt là bên dưới nhà thờ có thể nghi ngờ, có một từ khóa: quy định. Rõ ràng, tại thời điểm này, một cuộc chiến tổng thể theo phong cách Trung Quốc đối với tiền điện tử không phải là một lựa chọn ở Mỹ Do đó, điều thúc đẩy hoạt động nóng bỏng của các ủy ban quốc hội và các cơ quan liên bang trong những tháng gần đây là một ý định rõ ràng của cơ sở Dân chủ để sắp xếp các quy tắc của trò chơi trước khi tiếp theo presidential Tổng thống election cuộc bầu cử.

Một phần của nỗ lực này của chính quyền Biden là sự ra mắt của Nhóm làm việc của Tổng thống về Thị trường Tài chính, một nhóm siêu anh hùng bao gồm SEC, CFTC, OC, FDIC và giám đốc điều hành Hệ thống Dự trữ Liên bang, với thư ký của Bộ Tài chính lãnh đạo nhóm.

Cho đến nay, sản phẩm chính của Nhóm Công tác là một báo cáo 26 trang về stablecoin, trong đó khuyên Quốc hội chỉ định một số hoạt động liên quan đến stablecoin – chẳng hạn như thanh toán, thanh toán bù trừ và giải quyết – là “quan trọng về mặt hệ thống” (điều này chắc chắn sẽ dẫn đến sự giám sát chặt chẽ hơn) và giới hạn phát hành stablecoin cho các tổ chức lưu ký được bảo hiểm, tức là các ngân hàng.

Như trong thời kỳ tiền Biden, vấn đề chính nằm ở phân loại cốt lõi của tài sản kỹ thuật số. Báo cáo PWG đã không đề xuất một cách giải thích mới và ưu tiên cho một cơ quan quản lý duy nhất, do đó duy trì một tình huống mà một loạt các nhà quản lý giám sát các loại hoạt động liên quan đến tiền điện tử khác nhau.

Vào tháng 10, Rostin Behnam, Chủ tịch Ủy ban Thương mại Tương lai Hàng hóa và là thành viên của Đảng Dân chủ, tuyên bố rằng càng nhiều càng tốt 60% tài sản kỹ thuật số có thể được phân loại là hàng hóa, điều này có nghĩa là cơ quan này trở thành cơ quan quản lý tiền điện tử hàng đầu của Hoa Kỳ. Ông cũng tuyên bố thêm rằng cơ quan của ông, cũng như Ủy ban Chứng khoán và Giao dịch, có thể sẽ cần “một cấu trúc quy định cho cả chứng khoán và hàng hóa.” Làm thế nào chính xác điều đó sẽ giúp cách tiếp cận chắp vá đang diễn ra để quy định vẫn là một bí ẩn.

The Democratic cause

There are several reasons to believe that the largely proclamatory activity of 2021 will be followed up by some real action in the following year. The first is the general idealistic mindset of U.S. Democrats. For example, the drive to aggressively regulate Big Tech is part and parcel of this mindset.

While President Barack Obama and some regulators worked alongside Google and Twitter to facilitate the growth of internet businesses, Joe Biden’s administration came to power amid the wave of popular anxiety over international cyberattacks, personal data leaks, Meta’s crisis mismanagement and the overall outsize influence on the political process accumulated by tech goliaths.

While Meta and Google have been fighting federal and state regulators in courts over allegations of anticompetitive conduct for a while, Biden’s team also pledged to hold tech companies to account for toxic speech they host and strengthen policing anti-competitive practices.

However, in 2021, we haven’t witnessed any significant policy steps in this direction. Neither of the two major legislative proposals — Amy Klobuchar’s bill, which ​​would bar big tech platforms from favoring their own products and services, and a bill by House Democrats that seeks to remove some protections afforded tech companies by Section 230 of the Communication Decency Act — has become law.

The second reason behind the Democratic rush to put crypto within the regulatory perimeter is pragmatic: The Biden administration and its allies on Capitol Hill need money. Biden’s first-term agenda relies heavily on ambitious Roosveltian infrastructure projects. While the $1.2 trillion Infrastructure Investment and Jobs Act managed to get bipartisan support and was signed into law on November 5, the Build Back Better Act, which now hangs by a thread after Democratic Sen. Joe Manchin had announced his opposition to the current draft, would cost nearly $2 trillion.

By some estimates, should it make it to the president’s desk, the spending program would increase the deficit by $360 billion over 10 years, making it urgent to raise more tax revenue. This is what makes a thriving crypto industry an important battlefield for Democrats, who see the possibility of harvesting some cash from it and an urgency to prevent tax evasion via digital tools.

What’s next?

There’s no doubt that the Biden administration will continue to pursue a strict regulatory agenda in 2022. We will see more Congressional hearings next year, but even more consequential negotiations will be taking place behind closed doors, where Democrats will have to finally decide whether the SEC, CFTC or any other body should dominate crypto oversight. Despite Sharrod Brown’s recent “with or without Congress” remarks, it is also hard to believe that Republicans will let their opponents single-handedly decide the fate of the industry.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *